Friday, 10 July 2020

Paneer Stuffed Toy Bread


পনিৰ ষ্টাফড্ টয় ব্রেড 

সামগ্রী -
(১) ময়দা ২ কাপ
চেনি ১ চামুচ
নিমখ ১/২ চামুচ
বাটাৰ ১ টেবুল চামুচ
বেকিং চ'ডা ১/২ চামুচ
বেকিং পাউদাৰ ১ চামুচ
ৰিফাইন তেল ১/৪ কাপ
গাখীৰ প্ৰয়োজন মতে
(২) ষ্টাফিং বনাবৰ বাবে---
পনিৰ ৩০০ গ্ৰাম 
কচুৰি মিথি ১/২ চামুচ
জালুকৰ গুৰি ১/৪ চামুচ
জলকীয়া গুৰি এচামুচ
জিৰা ধনীয়া গুৰি এচামুচ
আদা নহৰু বটা এচামুচ
গৰম মচলা ১/২ চামুচ
নিমখ সোৱাদ অনুযায়ী
তেল হালধি জোখ মতে
জলকীয়া,পিয়াঁজ দুটাকৈ
সজাবলৈ লং ৮ টা
বিলাহী এটা

প্ৰস্তুত প্রনালী ----  (১) ময়দা খিনিত আটাইকেইবিধ সামগ্রী মিহলাই লৈ গাখীৰেৰে মথি লব। ১২-১৫ মিনিট মান সময় মথি কোমল হলে এঘন্টা ঢাকি থৈ দিয়ক। 
(২) পনিৰ খিনি ৰুকি বা হাতেৰে মোহাৰি লব। পাচলি কেইবিধ সৰুকৈ কুটি লওঁক। কেৰাহীত জোখ মতে তেল দি জলকীয়া, পিয়াঁজ আৰু মচলা ভাজি বিলাহী খিনি ভাজিব। নিমখ হালধি দি পনিৰ খিনি দিব। পাচঁ মিনিট মান সময় ভাজি গৰম মচলা দি নমাই আনি ঠান্ডা হবলৈ দিব। 
(৩) কুকাৰ বা কেৰাহী এটাত ষ্টেন্ড এডাল বা ষ্টীলৰ বাতি এটা ৰাখি ঢাকোন লগাই ১০ মিনিট সময় বেছি তাপত প্রিহিত হব দিব। ষ্টীলৰ কাহী এখনত তেল ব্ৰাচ কৰি লব। ময়দা খিনি আকৌ এবাৰ মথি কেইটামান লাড়ু কৰি লব। লাড়ু এটা অলপ বহলাই লৈ মাজত দুচামুচ মান পনিৰ ষ্টাফিং দি পুনৰ লাড়ু কৰি পুতলাৰ আকাৰ দি গাখীৰ ব্ৰাচ কৰি লঙেৰে চকু চুলি সজাই দিব। এনেদৰে বাকী কেইটাও তৈয়াৰ কৰি কাহী খনত ৰাখি মধ্যেমীয়া জুইত ২০-২৫ মিনিট মান সময় বেক কৰিব। ব্ৰেড কেইটা নমাই আনি বাটাৰ ব্ৰাচ কৰি সেমেকা কাপোৰ এখনেৰে আধা ঘণ্টা ঢাকি থৈ তাৰ পিছত পৰিবেশন কৰিব। খাবলৈ নৰম আৰু খুব সোৱাদ লগা হয়। 




No comments: