Wednesday, 8 July 2020

Chicken Pot Pie


চিকেন পট পাই 

সামগ্রী -
(১) ময়দা ২ কাপ
বাটাৰ ১/২ কাপ
গাখীৰ ১/২ কাপ
চেনি ১ চামুচ
(২) ফিলিঙৰ বাবে... 
বোনলেচ চিকেন ৩০০ গ্রাম
টমেটো চছ ২ টেবুল চামুচ
জালুকৰ গুৰি ১/২ চামুচ
জলকীয়া গুৰি ১ চামুচ
চিকেন মচলা ১/২ চামুচ
গৰম মচলা ১/২ চামুচ
জিৰা ধনীয়া গুৰি ১/২ চামুচ
আদা নহৰু বটা ১/২ চামুচ
নিমখ সোৱাদ অনুযায়ী
তেল প্ৰয়োজন মতে
গাজৰৰ টুকুৰা ১/২ কাপ
কেপচিকাম ১/২ কাপ
বিলাহী ১/২ কাপ
জলকীয়া দুটা
পিয়াঁজ দুটা
কনী এটা

প্ৰস্তুত প্রনালী ----  (১) পাই মল্ড বা স্টিলৰ সৰু কাহী এখনত তেল ব্ৰাচ কৰি একাষে থৈ দিয়ক। ময়দা খিনিত বাটাৰ আৰু চেনি মিহলাই গাখীৰেৰে ভালদৰে মথি ২০ মিনিট মান সময় ঢাকি থৈ দিয়ক। তাৰ পিছত দুটা লাড়ু কৰি লব। এটা লাড়ু বেলি পাই মল্ডত বহাই দিব আৰু আনটো লাড়ু বহলকৈ বেলি দীঘল দীঘলকৈ ফিটাৰ দৰে কাটি লব। 
(২) টমেটো চছ আৰু কনীটো একাষে থৈ দিয়ক। চিকেন খিনি মিক্সিত অলপ পিহি লব। পিয়াঁজ আৰু জলকীয়া সৰুকৈ কুটি লব। কেৰাহীত দুচামুচ মান তেল দি জলকীয়া, পিয়াঁজ, আদা নহৰু বটা আৰু বাকী সকলো মচলা ভাজি গাজৰ আৰু কেপচিকাম খিনি ভাজিব। তাৰ পাছত নিমখ হালধি দি চিকেন খিনি ভাজিব। ভালদৰে ভজা হলে বিলাহী খিনি দি আকৌ পাচঁ মিনিট মান সময় ভাজি গৰম মচলা দি কেৰাহীটো নমাই থব। 
(৩) পাই মল্ডৰ ৰুটি খনত টমেটো চছ খিনি সমানে বহলাই দি চিকেনৰ ফিলিং খিনিও দিব। তাৰ ওপৰত ময়দাৰ ফিটা কেইডাল সজাই দি কনীটো ফেটি  ব্রাচ কৰি দিব। প্রিহিট অভেনত ২০০ ডিগ্ৰীত ২০-২৫ মিনিট মান সময় বেক কৰিব। কুকাৰ বা কেৰাহীত বহালে মধ্যেমীয়াতকৈ অলপ বেছি তাপত বেক কৰিব লাগিব। গৰমে গৰমে খাবলৈ খুবেই সোৱাদ লগা হয়। 



No comments: