Friday, 12 June 2020

Watermelon Kaju Katli


ৱাটাৰ মেলন কাজু কাটলি

সামগ্রী -
কাজুবাদাম ২০০ গ্রাম
চেনি ১/২ কাপ
গাখীৰ ১/২ কাপ
তিল ১/৪ চামুচ
ঘিউ ১ চাহ চামুচ
মিল্ক পাউদাৰ ১/৪ কাপ
কন্ডেন্স মিল্ক ১/৪ কাপ
ইলাচি গুৰি ১/৪ চামুচ
ৰঙা,সেউজীয়া ফুড কালাৰ

প্ৰস্তুত প্রনালী ----  কাজু কেইটা মিক্সিত দি মিহিকৈ গুৰি কৰি লব। মিক্সিটো ৫ ছেকেণ্ড মানকৈ চলাই চলাই গুৰি খিনি কৰিব লাগিব নহলে কাজু কেইটা লাগি ধৰিব পাৰে। কাজুৰ গুৰিৰ লগত পাউদাৰ গাখীৰ খিনি মিহলাই লব। তিল খিনি শুকানে ভাজি একাষে থৈ দিয়ক। ননস্টিক কেৰাহী এটাত ঘিউ আৰু গাখীৰ গৰম হবলৈ দি তাত চেনি, কন্ডেন্স মিল্ক আৰু ইলাচি গুৰি দি ভালদৰে লৰাই দিব। জুই কমাই কাজুৰ গুৰি খিনি অলপ অলপকৈ দি একেৰাহে লৰাই থাকি মিশ্রণটো ঘন হৈ কেৰাহীৰ পৰা এৰাই আহিলে নমাই আনি ঠান্ডা হবলৈ দিব। অলপ ঠান্ডা হলে তিনি ভাগ কৰি লব। এটা ভাগ অলপ বেছিকৈ লৈ সেউজীয়া ৰং মিহলাই ৫ টা লাড়ু কৰি লব। আন দুটা ভাগ সমানে কৰি এটা ভাগত ৰঙা ৰং মিহলাই লব। দুয়োটা ভাগৰে ৫ টাকৈ লাড়ু কৰি লব। প্রথমে সেউজীয়া লাড়ু এটা হাতত লৈ অলপ বহলাই দি ওপৰত বগা লাড়ু এটা বহলাই লৈ মাজত ৰঙা লাড়ু এটা ৰাখি ভালদৰে বন্ধ কৰি দিব। এনেদৰে বাকী বোৰো তৈয়াৰ কৰি এক দুই ঘণ্টা  ফ্রিজত থৈ উলিয়াই আনি এটা লাড়ুৰ ৪ টুকুৰা কৰি কাটি তিলেৰে গুটি সজাই পৰিবেশন কৰিব। 





No comments: