Thursday, 18 June 2020

Malabar Chicken Curry


মালাবাৰ চিকেন কাৰী 

সামগ্রী - 
চিকেন ১ কেজি
ৰোকা নাৰিকল ১/৪ কাপ
নৰসিংহৰ পাত ১০-১২ টা
জালুকৰ গুৰি আধা চামুচ
জলকীয়া গুৰি এক চামুচ 
গৰম মচলা আধা চামুচ
নিমখ সোৱাদ অনুযায়ী
তেল হালধি জোখ মতে
ধনীয়া গুৰি এক চামুচ
জিৰা গুৰি আধা চামুচ
আদা বটা আধা চামুচ
নহৰু বটা এক চামুচ
কেচাঁ জলকীয়া দুটা
পিয়াঁজ চাৰিটা
বিলাহী দুটা

প্ৰস্তুত প্রনালী ----   চিকেন খিনি ধুই গৰম মচলাৰ বাহিৰে বাকী সকলো গুৰি মচলা সানি আধা ঘণ্টা ঢাকি থৈ দিয়ক। জলকীয়া, বিলাহী আৰু পিয়াঁজ কেইটা সৰুকৈ কাটি লব। কেৰাহীত জোখ মতে তেল গৰম হবলৈ দি নৰসিংহৰ পাত, জলকীয়া আৰু আদা নহৰু বটা ভাজি পিয়াঁজ খিনি ভাজিব। এতিয়া নাৰিকল আৰু বিলাহী ভাজি মাংস খিনি ভাজিব। নিমখ হালধি দি মাংস খিনি ভালদৰে ভাজি ডেৰ গিলাচ মান পানী দি উতলিব দিব। মাংস সিজি আঞ্জাখন ঘন হৈ আহিলে গৰম মচলা দি কেৰাহীটো জুইৰ পৰা নমাই আনি ভাত ৰুটিৰ লগত পৰিবেশন কৰিব। 


No comments: