Thursday, 11 June 2020

Litchi Sago /Tapioca Eggless Pudding


লিচু চাগুদানাৰ এগলেচ পুডিং 

সামগ্রী -
চাগুদানা আধা কাপ
পানী এক লিটাৰ
নিমখ ১/৪ চামুচ
লিচু ১০-১২ টা মান
চেনি আধা কাপ
গাখীৰ আধা লিটাৰ
ৰোজ এচেন্স ৪ টোপাল
জিলেটিন ডেৰ চামুচ
 মিল্ক পাউদাৰ দুচামুচ
সজাবলৈ পিস্তা দুচামুচ
অৰেঞ্জ ফুড কালাৰ ২টোপ

প্ৰস্তুত প্রনালী ----  পুডিং ভৰাবলৈ যিকোনো পৰিষ্কাৰ বাতি এটাত সামান্য তেল সানি একাষে থৈ দিয়ক। পানী লিটাৰত নিমখ খিনি দি উতলিবলৈ দিয়ক। চাগুদানা কেইটা উতলা পানীত দি সিজিবলৈ দিব। ভালদৰে সিজিলে চেকি লৈ চাগুদানা কেইটা ঠান্ডা পানীৰে দুবাৰ মান ধুই তুলি থব। লিচু কেইটা ধুই বাকলি গুচাই সমান জোখত এৰুৱাই দুভাগ কৰি লব। এভাগ পুডিং বাতিটোত সজাই আনভাগ থৈ দিব। আধা কাপ মান গাখীৰত জিলেটিন খিনি গুলি থৈ বাকী খিনি গাখীৰত মিল্ক পাউদাৰ, চেনি আৰু ৰোজ এচেন্স মিহলাই লৈ কম জুইত গৰম হবলৈ দি একেৰাহে লৰাই থাকিব। চেনি গলিলে জিলেটিন খিনি দি এক মিনিট মান সময় পিছত নমাই আনি চাগুদানা খিনি দি ভালদৰে লৰাই দুভাগ কৰিব। এভাগ পুডিং বাতিটোত ভৰাই আন ভাগত ফুড কালাৰ মিহলাই একাষে থৈ দিয়ক। পুডিং বাতিটো ডিপ ফ্রিজত ৫ মিনিট ৰাখি উলিয়াই আনি কালাৰ দিয়া ভাগটো ঢালি দি ওপৰত আনভাগ লিচু সজাই দি  ফ্রিজত ২-৩ ঘন্টা থৈ দিব। পিষ্টাৰে সুন্দৰকৈ সজাই ঠান্ডা কৰিয়েই পৰিবেশন কৰিব। 






No comments: