Friday, 5 June 2020

Multigrain Atta Egg Cutlet With Sprouts Salad


মাল্টি গ্রেইন আটা এগ কাটলেট উইথ স্প্রাউট চালাড

সামগ্রী -
মাল্টি গ্রেইন আটা ১/২ কাপ
গজালি ওলোৱা মুগ(স্প্রাউট) ১/২ কাপ
কিচ্ছেন কিং মচলা আধা চামুচ
জলকীয়া, পিয়াঁজ দুটাকৈ
মিহিকৈ কুটা নহৰু এচামুচ
সিজোৱা আলু আধা কাপ
জালুকৰ গুৰি আধা চামুচ 
জলকীয়া গুৰি এক চামুচ
ধনীয়া গুৰি আধা চামুচ 
চাট মচলা আধা চামুচ
নিমখ সোৱাদ অনুযায়ী
বাটাৰ এক টেবুল চামুচ
টমেটো চছ এক চামুচ 
নেমুৰ ৰস এক চামুচ 
তেল প্ৰয়োজন মতে
ধনীয়া পাত এমুঠি
কনী দুটা

প্ৰস্তুত প্রনালী ----    কনী দুটা ফেটি লৈ তাত আটা খিনি মিহলাই ২০ মিনিট মান সময় ঢাকি থৈ দিয়ক। মুগ কেইটাৰ লগত এচিকুট জালুকৰ গুৰি, নিমখ আৰু নেমুৰ ৰস মিহলাই চালাড তৈয়াৰ কৰি একাষে থৈ দিয়ক। টমেটো চছ খিনি পিছত সজাবলৈ ৰাখি থব। জলকীয়া, পিয়াঁজ আৰু ধনীয়া পাত খিনি সৰুকৈ কুটি লব। বহল বাচন এটাত আটা, আলু আৰু বাকী সকলো সামগ্রী লগলগাই সানি লৈ নিজৰ পচন্দৰ আকাৰ দি কাটলেট কেইটা তাৱাত কম তেলত ভাজি লব। কাটলেট কেইটা মুগৰ চালাডৰ লগত টমেটো চছেৰে সজাই গৰমে গৰমে পৰিবেশন কৰিব। 





No comments: