Monday, 8 June 2020

Eggless Mango Cake With Marie Biscuit (No Atta Maida)


এগলেচ ম্যাঙ্গো কেক উইথ মেৰী বিস্কুট

সামগ্রী -
পকা আম দুটা
নিমখ ১/৪ চামুচ
দৈ ১ টেবুল চামুচ
চেনি ৪ টেবুল চামুচ
গাখীৰ ২ টেবুল চামুচ
বাটাৰ ১ টেবুল চামুচ
বেকিং পাউদাৰ এচামুচ
ৰিফাইন তেল ১/৪ কাপ
মেৰী বিস্কুট ২২- ২৫ খন

প্ৰস্তুত প্রনালী ----  কেক টিন এটাত বাটাৰ পেপাৰ পাৰি তেল সানি একাষে থৈ দিয়ক। পকা আম দুটাৰ বাকলি গুচাই কাটি লৈ মিক্সিত পিউৰি কৰি লব। পিউৰি খিনি গৰম হবলৈ দি দুই টেবুল চামুচ চেনি, বাটাৰ আৰু নিমখ খিনি দি চেনি গলি যোৱালৈ একেৰাহে লৰাই নমাই আনি দুভাগ কৰি ঠান্ডা হবলৈ দিয়ক। বাকী খিনি চেনিৰ সৈতে বিস্কুট কেইখন মিক্সিত দি মিহিকৈ গুৰি কৰি লৈ বেকিং পাউদাৰৰ লগত একেলগে চালি লব। বহল বাচন এটাত এভাগ পিউৰিৰ লগত তেল,গাখীৰ আৰু দৈ লগলগাই ফেটি লৈ বিস্কুটৰ গুৰি খিনি অলপ অলপকৈ দি ভালদৰে মিহলাই কেক টিনটোত ঢালি দি প্রিহিট অভেনত ১৮০ ডিগ্রীত ৪৫-৫০ মিনিট সময় বেক কৰিব। কেৰাহী বা কুকাৰত বহালে সময়ৰ অলপ কম বেছি হব পাৰে। কেকটো ঠান্ডা হলে বাকী খিনি আমৰ পিউৰিৰে সুন্দৰকৈ সজাই পৰিবেশন কৰিব। 


No comments: