Friday, 19 June 2020

Pumpkin Seeds & Tomato Paneer Gravy


ৰঙালাওঁৰ গুটি আৰু বিলাহীৰে পনিৰ গ্রেভি 
সামগ্রী - 
পনিৰ ৩০০ গ্রাম
ৰঙালাওঁৰ গুটি একাপ
জিৰা গুৰি আধা চামুচ
ধনীয়া গুৰি আধা চামুচ 
জালুকৰ গুৰি আধা চামুচ
জলকীয়া গুৰি এক চামুচ
গৰম মচলা আধা চামুচ
নিমখ সোৱাদ অনুযায়ী
নহৰু বটা এক চামুচ
আদা বটা আধা চামুচ
তেল প্ৰয়োজন মতে
হালধি জোখ মতে
পিয়াঁজ তিনিটা
বিলাহী দুটা

প্ৰস্তুত প্রনালী ---  পনিৰ খিনি টুকুৰা কৰি কাটি জালুকৰ গুৰি সানি একাষে থৈ দিয়ক। ৰঙালাওঁৰ গুটি খিনি ধুই আধা কাপ পানীৰ সৈতে মিক্সিত মিহিকৈ পিহি তাত আৰু আধা কাপ পানী মিহলাই ঘন চেকনিৰে চেকি বাকলি বোৰ পেলাই দিব। বাকলি থকা যেন পালে আকৌ এবাৰ চেকি লব। এনেদৰে কৰিলে গুটিবোৰ ৰ'দত দিয়া আৰু তাৰ পিছত বাকলি এৰোৱা অযথা কষ্ট আৰু সময় বিলাক ৰাহি হয়। বিলাহী আৰু পিয়াঁজ কেইটা সিজাই মিক্সিত বটি লব। কেৰাহীত জোখ মতে তেল দি আদা নহৰু বটা আৰু গুৰি মচলা বোৰ ভাজি পিয়াঁজ বিলাহী বটা খিনি ভাজিব। মচলা ভজা হলে নিমখ হালধি আৰু ৰঙালাওঁৰ গুটিৰ ৰস খিনি দিব। প্ৰয়োজন হলে আৰু অলপ মান দি উতলিব দিব। ভালদৰে উতল আহিলে পনিৰৰ টুকুৰা কেইটা কেৰাহীত দি (ভাজিব নালাগে) সিজিবলৈ দিব। আঞ্জাখন ঘন হৈ আহিলে গৰম মচলা দি নমাই থব। ভাত বা ৰুটি লুচিৰ লগত গৰমে গৰমে পৰিবেশন কৰিব। 


No comments: