দৈৰে মাছ / দহী ফিছ্ কাৰী
সামগ্রী -
ভকুৱা মাছ ৬-৭ টুকুৰা
জালুকৰ গুৰি আধা চামুচ
ৰিফাইন তেল জোখ মতে
ধনীয়া গুৰি আধা চামুচ
কচুৰি মিথি আধা চামুচ
নিমখ সোৱাদ অনুযায়ী
আদা নহৰু বটা এচামুচ
কাজু বটা ১টেবুল চামুচ
কেচাঁ জলকীয়া চাৰিটা
লং ইলাচি ৪-৫ টা মান
ডালচেনি সৰু এটুকুৰা
দৈ আধা কাপ
পিয়াঁজ চাৰিটা
প্ৰস্তুত প্রনালী ---- মাছ কেইটুকুৰা ধুই অলপ মান জালুকৰ গুৰি আৰু নিমখ সানি একাষে থৈ দিয়ক। পিয়াঁজ কেইটা সৰুকৈ কুটি লওঁক আৰু জলকীয়া কেইটা দুফাল কৰি লব। দৈ খিনি অলপ ফেটি লব। কেৰাহীত জোখ মতে তেল দি মাছ কেইটুকুৰা ভাজি তুলি থৈ সেই তেলতে গৰম মচলা, জলকীয়া আৰু পিয়াঁজ খিনি অলপ ভাজি বাকী মচলা ভাজিব। মচলাৰ ভজা গোন্ধ ওলালে কাজু বটা আৰু নিমখ দি অলপ ভাজি কেৰাহীটো জুইৰ পৰা নমাই আনি দৈ খিনি ঢালি দি একেৰাহে অলপ সময় লৰাই কেৰাহীটো পুনৰ জুইত বহাই দিব। এগিলাচ মান অথবা নিজৰ জোখ মতে পানী দি উতলিব দিব। ভালদৰে উতল আহিলে ভজা মাছ কেইটুকুৰা কেৰাহীত দিব। আঞ্জাখন ঘন হৈ থুপথুপীয়া হলে নমাই আনি ভাতৰ লগত গৰমে গৰমে পৰিবেশন কৰিব।
No comments:
Post a Comment