Wednesday, 24 June 2020

Crispy Dosa Recipe


ক্রিস্পী ডোচা ৰেচিপি

সামগ্রী -
মাটি মাহৰ দালি ১/২ কাপ
নিমখ সোৱাদ অনুযায়ী
তেল প্ৰয়োজন মতে
মিথিগুটি ১/৪ চামুচ
চাউল ডেৰ কাপ
চিৰা ১/৪ কাপ

প্ৰস্তুত প্রনালী ----  মাটি মাহৰ দালি, চাউল আৰু মিথি কেইটা লগলগাই ধুই ৪-৫ ঘন্টা মান সময় তিয়াই থৈ দালিৰ বাকলি গুচাই লব। কোমল আৰু বৰা চাউলৰ বাহিৰে যিকোনো ভাত খোৱা চাউল লব পাৰিব। চিৰা কেইটা ধুই দালি চাউলৰ লগত মিহলাই একেলগে মিক্সিত পিহি লব। খুব বেছি মিহি হব নালাগে। মিশ্রনটো ৫-৬ ঘন্টা বা এৰাতি ঢাকি ঘৰৰ গৰম ঠাইত থৈ দিয়ক। ঘোলটো বেছি ঘন হলে অলপ পানী মিহলাই লব। ডোচা বনোৱাৰ সময়ত জুতি মতে নিমখ মিহলাই লব। ঘোল বেছি হলে নিমখ নিদিয়াকৈ ফ্রিজত থলে ৩-৪ দিনলৈ ডোচা বনাই খাই থাকিব পাৰি। কম জুইত ডোচা তাৱা খন বহাই সামান্য তেল মচি দুই হেতা ঘোল দি বহলাই দিব। এতিয়া জুই মধ্যেমীয়া কৰি ডোচা খনৰ চাৰিওফালে তেল ছটিয়াই দিব। মচমচীয়া হলে ডোচা খন নমাই থব। এখন ভজা হোৱাৰ পিছত অলপ পানী ছটিয়াই দি তাৱা খন সামান্য ঠান্ডা হলে আন এখন ডোচা বহাই দিব। এনেদৰে বাকী কেইখন ডোচাও ভাজি মচলা আলু আৰু চাম্ভৰৰ লগত গৰমে গৰমে পৰিবেশন কৰিব। 

No comments: