Thursday, 4 June 2020

Bark Of Banana / Kol Posola Khar With Whole Moong



গোটা মুগেৰে কল পচলাৰ খাৰ

সামগ্রী-
কল পচলা এডাল
গোটা মুগ আধা কাপ
জালুকৰ গুৰি আধা চামুচ
ধনীয়া গুৰি আধা চামুচ
সৰিয়হ বটা আধা চামুচ
নহৰু বটা আধা চামুচ
আদা বটা এক চামুচ
নিমখ সোৱাদ অনুযায়ী
কলাখাৰ এচামুচ অথবা
খোৱা চ'ডা ১/৪ চামুচ
শুকান জলকীয়া দুটা
তেল,হালধি জোখ মতে

প্ৰস্তুত প্রনালী ---  গোটা মুগ কেইটা ধুই এক ঘণ্টা পানীত তিয়াই থৈ দিয়ক। পচলা ডাল মিহিকৈ কুটি লব। কেৰাহীত জোখ মতে তেল দি জলকীয়া, বটা আৰু গুৰি মচলা বোৰ ভাজি মুগ কেইটা ভাজিব। নিমখ আৰু সামান্য হালধি দি পচলা খিনি ভাজিব। ভালদৰে ভজা হলে খাৰ আৰু এগিলাচ মান পানী দি কুকাৰত বহাই চাৰিটা মান হুইছেল মাৰি নমাই থব। অলপ ঠান্ডা হলে হেতা এখনেৰে হেচি পচলা খিনি মিহি কৰি লৈ এচামুচ কেচাঁ মিঠাতেল মিহলাই খাৰৰ আঞ্জাখন পৰিবেশন কৰিব। 

No comments: