মচলা আলু স্টাফড চুজি ব্রেকফাষ্ট
সামগ্রী -
স্টাফিং বনাবৰ বাবে-
সিজোৱা আলু এবাতি
জালুকৰ গুৰি ১/৪ চামুচ
কুটি লোৱা পিয়াঁজ আধা কাপ
কেচা জলকীয়া ১ টেবুল চামুচ
ধনীয়া পুদিনা পাত অলপ
ধনীয়া গুৰি আধা চামুচ
নহৰু বটা আধা চামুচ
নিমখ সোৱাদ অনুযায়ী
নেমুৰ ৰস এচামুচ
চুজিৰ পেনকেক বনাবৰ বাবে-
চুজি এক কাপ
চেনি ১ চামুচ
দৈ আধা কাপ
গাখীৰ আধা কাপ
নিমখ আধা চামুচ
বাটাৰ ১ টেবুল চামুচ
তেল প্ৰয়োজন মতে
প্ৰস্তুত প্রনালী --- (১) চুজিৰ পেনকেক বনোৱাৰ আধা ঘণ্টা আগতে মিশ্রণটো তৈয়াৰ কৰি ফুলি নৰম হবলৈ থৈ দিব লাগিব। চুজিৰ লগত সকলো সামগ্রী লগলগাই লৈ অলপ লৰচৰ কৰি ঢাকি থৈ দিয়ক।
(২) মচলা আলু বনাবলৈ কেৰাহীত জোখ মতে তেল দি পিয়াঁজ খিনি সামান্য ভাজি লৈ জলকীয়া আৰু মচলা ভাজি আলু খিনি এক মিনিট মান সময় ভাজিব। নিমখ, নেমুৰ ৰস আৰু ধনীয়া পুদিনা পাত দি নমাই থব।
(৩) চুজিৰ মিশ্ৰণটো বেছি ঘন হৈছে যদি দুচামুচ মান পানী বা গাখীৰ দি অলপ ফেটি লব। ফ্রাই পেন এখনত দুচামুচ মান তেল দি এক হেতা চুজিৰ মিশ্রন দি লগেলগেই মচলা আলু দি ওপৰত আকৌ এক হেতা চুজিৰ মিশ্রন দি লুটিয়াই ভাজিব। বাকী বোৰো এনেদৰে ভাজি চছ চাটনিৰ লগত গৰমে গৰমে পৰিবেশন কৰিব।
No comments:
Post a Comment