Saturday, 16 May 2020

Maida Frosting Eggless Chocolate Cake ( Lock- Down Time Recipe)


ময়দা ফ্রস্টিং এগলেচ চকলেট কেক (লকডাউন টাইম ৰেচিপি ) 

সামগ্রী -
(১) কেক বনাবৰ বাবে--
ময়দা এক কাপ
কোকো পাউদাৰ ১/৪ কাপ
ভেনিলা এচেন্স এচামুচ 
বেকিং পাউদাৰ এচামুচ
বেকিং চ'ডা আধা চামুচ
ৰিফাইন তেল আধা কাপ
চেনি আধা কাপ
নিমখ এচিকুট
দৈ আধা কাপ
(২) ময়দা  ফ্রস্টিং বনাবৰ বাবে--
ময়দা ৪ টেবুল চামুচ
ভেনিলা এচেন্স এচামুচ
পিঙ্ক ফুড কালাৰ দুটোপ
বাটাৰ ২০০ গ্ৰাম
গাখীৰ ডেৰ কাপ
চেনি এক কাপ

প্ৰস্তুত প্রনালী ---  (১) কেক টিন এটাত বাটাৰ পেপাৰ বা বগা পেপাৰ পাৰি তেল সানি ময়দা ছটিয়াই একাষে থৈ দিয়ক। ময়দাৰ লগত শুকান সামগ্রী বোৰ লগলগাই চালি লওঁক। চেনি খিনি মিক্সিত গুৰি কৰি লব। বহল বাচন এটাত দৈ খিনি ফেটি লৈ তাত চেনি, তেল আৰু ভেনিলা এচেন্স দি আকৌ অলপ ফেটি ময়দাৰ মিশ্রনটো অলপ অলপকৈ দি ভালদৰে মিহলাই কেক টিনটোত ঢালি প্রিহিট অভেনত ১৮০ ডিগ্রীত ৪০-৪৫ মিনিট সময় বেক কৰিব। কুকাৰ বা কেৰাহীত বহালে কম মধ্যেমীয়া জুইত বহাব। কেকটো ঠান্ডা হলে পঠালিকৈ মাজেৰে কাটি চেনিপানী বা গাখীৰ ছটিয়াই ফ্রস্টিং লগাব। 
(২)  ফ্রস্টিং বনোৱাৰ আধা ঘণ্টা আগতে বাটাৰ খিনি ফ্রিজৰ পৰা উলিয়াই থব।ননস্টিক কেৰাহী এটাত গাখীৰ,চেনি আৰু ময়দা খিনি মিহলাই লৈ গৰম হবলৈ দি একেৰাহে লৰাই অলপ ঘন (কাস্টার্ড) হলে নমাই আনি বাতি এটাত ঢালি প্লাস্টিক ৰেপেৰে ঢাকি একাষে থৈ দিয়ক। বাটাৰ খিনিত ভেনিলা এচেন্স দি ১০-১৫ মিনিট মান সময় ফেটি লব। ক্রিমৰ নিচিনা হলে বাটাৰ খিনিত ময়দাৰ মিশ্রনটো এচামুচ এচামুচকৈ দি ভালদৰে ফেটি ফুড কালাৰ মিহলাই লব। কেকটোত ময়দাৰ ফ্রস্টিং লগাই সুন্দৰকৈ সজাই পৰিবেশন কৰিব। 





No comments: