ছিজ, ইস্ট আৰু অভেন নোহোৱাকৈ বনোৱা চিকেন পিজ্জা (লকডাউন টাইম ৰেচিপি)
সামগ্রী -
(১) পিজ্জা বেচ (Base) বনাবৰ বাবে-
ময়দা এক কাপ
বেকিং পাউদাৰ ১/২চামুচ
বেকিং চ'ডা ১/৪ চামুচ
ৰিফাইন তেল দুচামুচ
গাখীৰ দুচামুচ মান
নিমখ ১/৪ চামুচ
বাটাৰ দুচামুচ
দৈ ১ /৪ কাপ
চেনি এচামুচ
(২) হোৱাইট চছ ( Bechamel Sauce) --
বাটাৰ ২ টেবুল চামুচ
ময়দা ১ টেবুল চামুচ
পানী ২ টেবুল চামুচ
গাখীৰ আধা কাপ
(৩) পিজ্জা টপিং বনাবৰ বাবে-
সেউজীয়া কেপচিকাম আধা ফাল
পকা বিলাহী, পিয়াঁজ এটাকৈ
ব'নলেচ চিকেন ১০০ গ্রাম
জালুকৰ গুৰি আধা চামুচ
জলকীয়া গুৰি অথবা
ছিলি ফ্লেক্স আধা চামুচ
গৰম মচলা ১/৪ চামুচ
ধনীয়া গুৰি ১/৪ চামুচ
টমেটো চছ ২ চাহ চামুচ
অৰেগেনো ১/২ চামুচ বা
কচুৰি মিথি আধা চামুচ
নিমখ সোৱাদ অনুযায়ী
প্ৰস্তুত প্রনালী --- (১) ময়দা খিনিৰ লগত বাকী সকলো সামগ্রী লগলগাই নৰমকৈ দহ মিনিট মান মথি ঢাকনি বা কাপোৰেৰে ভালদৰে ঢাকি এঘন্টা থৈ দিয়ক।
(২) বাটাৰ খিনিত ময়দা চামুচ দুই মিনিট মান সময় ভাজি গাখীৰ আৰু পানী দি একেৰাহে লৰাই অলপ ঘন হলে নমাই আনি একাষে থৈ দিয়ক।
(৩) পাচলি কেইবিধ দিঘলীয়াকৈ কাটি লব। চিকেন খিনি সৰু সৰু টুকুৰা কৰি কাটি নিমখ আৰু গুৰি মচলা বোৰ সানি লৈ সামান্য তেলত ভাজি একাষে থৈ দিয়ক। কচুৰি মিথি আৰু জলকীয়া গুৰি খিনি চিকেনত দিব নেলাগে।
(৪) বহল কেৰাহী এটাত একাপ নিমখ বহলাই দি ওপৰত এডাল স্টেন্ড বা স্টিলৰ প্লেট এখন ৰাখি ঢাকোন লগাই দহ মিনিট সময় মধ্যেমীয়া জুইত প্রিহিট হব দিব। ময়দা খিনি আকৌ অলপ মথি ৰুটি বেলাতকৈ অলপ ডাঠকৈ বেলি কাহি এখনত পাৰি দি টমেটো চছ খিনি বহলাই দিব। তাৰ ওপৰত হোৱাইট চছৰ আধা দি চিকেন আৰু পাচলিৰ টুকুৰা দি জলকীয়া গুৰি আৰু কচুৰি মিথি ছটিয়াই দি ওপৰত বাকী আধা চছ দি কাহি খন কেৰাহীত বহাই দিব। ঢাকোন লগাই মধ্যেমীয়া জুইত ১০ - ১২ মিনিট বা কম মধ্যেমীয়া জুইত ১৫ -২০ মিনিট সময় বেক কৰি পিজ্জাটো কাটি গৰমে গৰমে পৰিবেশন কৰিব।
No comments:
Post a Comment