ব্রেড এন্ড মিল্ক মলাই ৰোল
সামগ্রী -
(১) মলাই বনাবৰ বাবে --
পাউদাৰ গাখীৰ ১/২ কাপ
কন্ডেন্স মিল্ক ১/৪ কাপ
ইলাচি গুৰি আধা চামুচ
গাখীৰ এক লিটাৰ
(২) পুৰ (স্টাফিং) বনাবৰ বাবে--
পাউদাৰ গাখীৰ ১/২ কাপ
চেনি ১ টেবুল চামুচ
ঘিউ ২ চাহ চামুচ
গাখীৰ ২ কাপ
নিমখ এচিকুট
(৩) ময়দাৰ ব্রেড ৭ -৮ খন
সজাবলৈ দ্ৰাই ফ্রুটচ অলপ
প্ৰস্তুত প্রনালী --- (১) মধ্যেমীয়া জুইত গাখীৰ লিটাৰ গৰম হবলৈ দি লগেলগেই বাকী খিনি সামগ্রী গাখীৰত দি একেৰাহে লৰাই প্ৰায় আধা মান হলে কেৰাহীটো নমাই একাষে থৈ দিয়ক।
(২) ননস্টিক কেৰাহী এটাত ঘিউ খিনি গৰম হবলৈ দি গাখীৰ আৰু বাকী বোৰ সামগ্রী দি একেৰাহে লৰাই থাকিব। প্রথম দহ মিনিট মধ্যেমীয়া আৰু তাৰ পাছত কম জুইত বনাব লাগিব। কিছু সময় পিছত মিশ্রনটো কেৰাহীৰ পৰা এৰাই আহিলে নমাই ঠান্ডা হবলৈ দিব।
(৩) ব্রেড কেইখনৰ কাষ বোৰ কাটি পেলাই পাতলকৈ বেলি লৈ মাজত গাখীৰৰ পুৰ দি ৰোল বনাই লব। ৰোল কেইটা প্লেটত ৰাখি ওপৰত মলাই ঢালি দি দ্ৰাই ফ্রুটচৰ টুকুৰাৰে সজাই পৰিবেশন কৰিব। গৰমৰ দিনত কিছু সময় ফ্রিজত ৰাখি খাবলৈ খুবেই তৃপ্তিদায়ক হয়।
No comments:
Post a Comment