Wednesday, 29 April 2020

Red Velvet Cake


ৰেড ভেলভেট কেক 

সামগ্রী -
তিনিটা কনীৰ বগা অংশ আৰু কুহুম দুটা 
অলমন্দ পাউডাৰ ২ টেবুল চামুচ
কোকো পাউদাৰ ১ টেবুল চামুচ
ৰঙা ফুড কালাৰ ৪ টোপাল মান 
ভেনিলা এচেন্স এক চামুচ
বেকিং পাউদাৰ এক চামুচ 
বেকিং চ'ডা আধা চামুচ 
ৰিফাইন তেল আধা কাপ
ভিনেগাৰ এক চামুচ
গাখীৰ আধা কাপ
ময়দা এক কাপ
চেনি আধা কাপ
নিমখ এচিকুট

প্ৰস্তুত প্রনালী ---  কেক টিন এটাত বাটাৰ পেপাৰ পাৰি তেল সানি ময়দা ছটিয়াই একাষে থৈ দিয়ক। চেনি খিনি মিক্সিত গুৰি কৰি লব। ময়দাৰ লগত চেনিৰ বাহিৰে বাকী শুকান সামগ্রী বোৰ লগলগাই চালি লব। কনীৰ বগা খিনি ৩০ ছেকেণ্ড ফেটি দুচামুচ মান চেনি দি আকৌ ৫ মিনিট মান সময় ফেটি একাষে থৈ দিয়ক। বহল বাচন এটাত কনীৰ কুহুম দুটা ফেটি লৈ তাত চেনি আৰু  জুলীয়া সামগ্রী বোৰ দি আকৌ অলপ ফেটি ফুড কালাৰ আৰু ময়দা খিনি অলপ অলপকৈ দি ভালদৰে মিহলাই লব। এতিয়া কনীৰ বগা খিনি দি লাহে লাহে মিহলাই কেক টিনত ভৰাই প্রিহিট অভেনত ১৬০  ডিগ্রীত ৩০-৩৫ মিনিট সময় বেক কৰিব। কুকাৰ বা কেৰাহীত বহালে কম মধ্যেমীয়া জুইত বেক কৰিব। কেকটো ঠান্ডা হলে  বাটাৰ ফ্রস্টিং বা ক্ৰিমেৰে সুন্দৰকৈ আইচিং কৰি পৰিবেশন কৰিব। 



No comments: