Thursday, 30 April 2020

Golgappa / Pani Puri Recipe


গোলগাপ্পা/পানী পুৰি ৰেচিপি

সামগ্রী -
(১) পুৰি বনাবৰ বাবে --
চুজি এক কাপ 
নিমখ এচিকুট
গৰম পানী আধা কাপ
তেল প্ৰয়োজন মতে

(২) মচলা বনাবৰ বাবে --
সিজোৱা আলু দুটা
চাট মচলা আধা চামুচ
ভজা জিৰা গুৰি আধা চামুচ
জালুকৰ গুৰি আৰু নিমখ এচিকুট
ধনীয়া পুদিনা পাত অলপ
(৩) তেতেলি পানী বনাবৰ বাবে --
তেতেলিৰ ৰস ২ টেবুল চামুচ 
জালুকৰ গুৰি আধা চামুচ 
চাট মচলা আধা চামুচ
নিমখ সোৱাদ অনুযায়ী
কেচা জলকীয়া চাৰিটা
পুদিনা পাত এক মুঠি
ধনীয়া পাত অলপ
পানী দুই কাপ
গুড় এক চামুচ
আদা এটুকুৰা

প্ৰস্তুত প্রনালী ---  (১) চুজি খিনিত নিমখ এচিকুট দি গৰম পানীৰে মথি ৩০ মিনিট সময় ঢাকি থৈ দিয়ক। চুজি খিনি মথোতে বেছি নৰম হব নালাগে।তাৰ পিছত আকৌ এক মিনিট মান সময় মথি পাতলকৈ বেলি কুকি কাটাৰেৰে কাটি বা সৰু সৰু লাড়ু বনাই বেলি লৈ মধ্যেমীয়া জুইত তেলত ভাজি তুলি থব। 
(২) সিজোৱা আলু দুটা পিটিকি লৈ তাত বাকী সামগ্রী বোৰ লগলগাই ভালদৰে সানি একাষে থৈ দিয়ক। 
(৩) জলকীয়া, আদা, গুড় আৰু ধনীয়া পুদিনা পাত খিনি মিক্সিত পিহি লৈ বাকী সামগ্রী বোৰৰ সৈতে পানীত ভালদৰে মিহলাই লব। এতিয়া পুৰি এটা মাজতে অলপ ভাঙি লৈ আলুৰ মচলা ভৰাই তেতেলি পানীৰ সৈতে পানী পুৰিৰ জুতি লওঁক। 


No comments: